سیدمحسن علوی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان، امروز دوشنبه ۲۷ آذر با بیان این مطلب در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا افزود: «مراسم جشن ثبت مریوان بهعنوان شهر جهانی کلاش امروز با حضور خانم غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی، احمد الفارسی داور و عضو شورای جهانی صنایعدستی، بهمن نامورمطلق معاون صنایعدستی کشور و جمعی از مسئولان ملی و استانی و مردم مریوان و تولیدکنندگان گیوه و هنرمندان برگزار میشود.»
او با بیان اینکه تمهیدات لازم برای برگزاری هرچه بهتر این جشن فراهم شده است افزود: «در حال حاضر ۴۵۰۰ تولیدکننده کلاش در مریوان فعالیت دارند که سهم بسزایی در تولید این هنر ملی دارند و ثبت جهانی مریوان بهعنوان شهر جهانی کلاش انگیزههای آنان را افزایش داده است.»
علوی گفت: «کلاش پاافزار کردی است که با سنت و فرهنگ و آداب مرم کرد پیونده خورده است و پاپوشی است که بیشتر در تابستان مورد استفاده قرار میگیرد و علاوه بر مریوان در سایر نقاط استان کردستان و حتی در مناطقی از کرمانشاه نیز شاهد تولید این نوع از گیوه هستیم با این حال مرکزیت تولید گیوه کلاش در مریوان است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کردستان تصریح کرد: «خوشبختانه از نظر تولید گیوه کلاش در مریوان هیچگونه مشکلی وجود ندارد و هنرمندان با انگیزههای فراوان در حال تولید این نوع از گیوه هستند اما در حوزه بستهبندی، فروش و صادرات نیازمند راهکارهای جدیدی هستیم.»
علوی خاطرنشان کر: «در همین ارتباط یک طرح پژوهشی و مطالعاتی را با دانشگاه هنر تبریز آغاز کردهایم که در این طرح، موضوعات مختلف مرتب با تولید گیوه کلاش از جمله رنگ، طرح و بسته بندی مورد بررسی قرار گرفته است.»
انتهای پیام/